Oljefakta 345x300


4Subsea skal overvåke Ivar Aasen-brønn

U&PDet norske har tildelt 4Seubsea kontrakt for monitorering av brønnlaster for boring av pilotbrønn på Ivar Aasen-feltet.

MacGregor med Shell-kontrakt

Bedrifter og økonomiHar signert kontrakt med Shell for permanent fortøyningssystem.

Subsea 7 med Mexicogolf-kontrakt

InternasjonaltHar blitt tildelt en kontrakt av Shell for installasjonsarbeid i Mexicogolfen.

Ny CEO og CFO i Noreco

Bedrifter og økonomiTommy Sundt overtar etter Svein Arild Killingland som administrerende direktør, mens Odd Arne Slettebø overtar Sundts finansdirektørstilling i Noreco.

Ønsker mindre politisk innflytelse

Bedrifter og økonomiI et internt strateginotat legger Statoil opp til å jobbe for å bli mer selvstendig, og redusere den politiske styringen av selskapet.

Statoil utøver NOWECO-opsjon

Bedrifter og økonomiStatoil har utløst sin opsjon med Norwegian Welding Control AS (NOWECO).

Nye kjøreregler i Arktis

Politikk- Regjeringen vil legge til rette for en bærekraftig utvikling av nordområdene. Jeg er glad for at vi nå har fått på plass internasjonale regler for skipsfart i polare strøk, sier næringsminister Monica Mæland.

Statoil kansellerer nok en rigg

InternasjonaltKansellerer kontrakten for "Stena Caron" etter arbeid i Kwanza-bassenget offshore Angola. Kansellerte operasjoner og tilhørende tjenester koster NOK 2,37 milliarder.

Satser mot Finland

Bedrifter og økonomi- Vi har stor tro på at finsk kompetanse, kapasitet og konkurranseevne kan bistå norsk industri med å holde kontraktene hjemme, sier Kåre Storvik i Storvik & Co.

Leteuken - Uke 47, 2014

LeteukenBG har startet boringen av Jordbær, mens Statoil har planer for letebrønn i Knappen og har funnet ny dato for Snefrid Nord. Her er Leteuken:

"Normand Vision" klar for SURF-jobb i Mexicogolfen

Bedrifter og økonomiOcean Installer er tildelt kontrakt for et kontrollkabelinstallasjonsprosjekt med Oceaneering.

Brasil-kontrakt til EMGS

Bedrifter og økonomiElectromagnetic Geoservices ASA (EMGS) har fått en kontrakt verdt USD 1,5 millioner for et forskningsprosjekt i Brasil.

Milliardkontrakt for to isbrytere

Bedrifter og økonomiHavyard Ship Technology har inngått kontrakter for design og bygging av ytterligere to Havyard 843 ICE isbrytende offshorefartøy, til en verdi av NOK 1 mrd.

Eksplosjon på plattform i Mexicogolfen

InternasjonaltÉn person omkom under en eksplosjon på Fieldwood Energys Echo-plattform "West Delta 105" i Mexicogolfen torsdag.

Venter lavere økonomisk vekst

InternasjonaltOlje- og valutamarkedene gjenspeiler forventninger til lavere global økonomisk vekst.

For få fagbrev, for mange mastergrader

HMS&ArbeidslivVi må bli bedre på å utdanne folk til det arbeidslivet trenger fremover, ifølge NHO.

”Transocean Leader” til UK

Rigg og boringSkal bore på britisk sokkel fra mai 2015.

VNG Norge og Navitas samarbeider

Bedrifter og økonomiSkal bidra til økt kostnadseffektivitet for VNG Norge.

Jordbær Sørøst er spuddet

Leting og lisensBG Norge har startet boringen av letebrønn 34/3-4 S.

Align satser i et tøft marked; har opprettet nytt selskap

Bedrifter og økonomi- Det er ikke tvil om at dette er et svar på leverandørindustriens utfordring om å gjøre modifikasjonsprosjekter innen teknisk sikkerhet billigere og mindre komplekse, sier Tor Magne Madsen i Align Nexus.

TGS med Mexico og USA-kontrakt

Bedrifter og økonomiHar inngått en kontrakt med Seabird for å samle inn 300.000 km 2D seismikk i Atlanterhavet, offshore Mexico og USA.

- Stort gap mellom hva vi ser på som lønnsomt

Bedrifter og økonomi- Oljeselskapene i Norge krever ofte overdreven avkastning på sine investeringer, og øker risikoen for at noe olje vil aldri bli produsert, sa oljedirektør Bente Nyland onsdag.

Her er jobbene hos oljeselskapene

HMS&ArbeidslivDet er flere oljeselskaper på norsk sokkel enn det er utlyste stillinger i nevnte selskaper, men er du geolog eller annen undergrunnsspesialist, er det gode muligheter.

Technip-fartøy får navnet "Deep Explorer"

Fartøy og baser- Når det er levert, vil "Deep Explorer" være det mest avanserte dykker- og konstruksjonsfartøyet i verden, sier Knut Bø, direktør for Nordsjøen og Canada.

Ser for seg petroleums-aktivitet i LoVeSe rundt 2040

U&PNOK 60 milliarder i årlige investeringer og 12 av dem i regionen, ser Rystad Energy for seg i en ny rapport om virkningene av petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.