EMAS med UK-avtale

Publisert 18. august 2014

EMAS AMC er tildelt en treårs rammeavtale for subsea-installasjon i Storbritannia.,EMAS AMC, subseadivisjonen av Ezra Holdings Limited, fortsetter å vinne oppdrag i Nordsjøen, skriver selskapet i en melding. EMAS har vunnet en treårs rammeavtale med Apache North Sea Ltd. for offshore konstruksjonstjenester.

Apache-avtalen omfatter blant annet installasjon av rørledninger, legging av kabler og kontrollkabler (umbilicals), installasjon av strukturer og andre relaterte offshore konstruksjonstjenester. For delen av rammeavtalen som omfatter arbeid med stive rør vil EMAS AMC benytte seg av sin nye spolebase, som bygges i Halsvik utenfor Bergen.

– Rammeavtalen representerer en viktig milepæl for EMAS AMC i britisk sektor. Vi ser frem til samarbeidet med Apache, og utvidelsen av våre operasjoner i Nordsjøen, sier C.J. D’Cort, CEO i EMAS AMC.

Avtalen gjelder i utgangspunktet for en treårsperiode, med opsjon om forlengelse på ytterligere to år (3+2). Offshoreoperasjonene vil foregå i den britiske delen av Nordsjøen, og EMAS AMC vil ved behov bli støttet av Harkand, Apaches leverandør av IMR-tjenester.

– Dette er vår første rammeavtale av denne typen i britisk sektor, og vi er glade for å offentliggjøre en ny, strategisk viktig avtale i Nordsjømarkedet, sier Svein Haug, Regional Head for EMAS AMC Europe og Afrika.

– EMAS AMC har både ingeniør- og fartøykapasiteter for komplisert rørlegging, legging av kontrollkabler og subsea-installasjonsarbeid. Vi har ambisjoner om å øke vår tilstedeværelse i disse områdene innen subsea tieback-markedet, og avtalen passer godt i så måte. Vi utvikler kontinuerlig vår globale tilstedeværelse, og vi ser på rammeavtalen som en anerkjennelse av våre kapasiteter og kompetanse, sier Haug.

Rammeavtalen vil bli administrert av EMAS AMCs kontor i Stavanger.

Siste fra forsiden

+

Planlegger fire nye subseafelt bygget ut mot Skarv

+

Equinor forbereder ny utvidelse av Johan Sverdrup

+

Har tatt fjorårets største funn ett steg nærmere utbygging

Ocean Installer skal skifte stigerør på Åsgard A

Tildelt seksårig ISO-kontrakt på Ekofisk

+

Mistet stigerør på 5,2 tonn ned på boredekk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger