Kontraktsrush hos Farstad

Publisert 24. juli 2014

Det renner inn med nye eller fornyede kontrakter hos Farstad Shipping. Totalverdien strekker seg til NOK 1,75 milliarder.

Farstad Shipping rapporterer i dag at de har landet et lass med kontrakter til en samlet verdi av ca NOK 1,75 milliarder. Den estimerte verdien er før eventuell e opsjoner.

LES OGSÅ: Farstad med befraktningsavtaler til NOK 630 milli oner

Inpex har inngått kontrakter for ”Far Sword” og”Far Stream”. Forventet oppstart av kontraktene er november 2014. Varigheten er estimert til ca. 40 måneder. Inpex har opsjon på å forlenge kontrakten med inntil 24 måneder.

”Far Seeker” er tildelt en kontrakt med Inpex for en periode på 18 måneder. Inpex har opsjon på å forlenge kontrakten med inntil 24 måneder. Forventet oppstart er i november 2014. Skipet befinner seg for tiden i Nordsjøen.

Woodside Energy Ltd. har tildelt ”Far Sirius” en kontrakt på 16 måneders varighet. Woodside har opsjon på å forlenge kontrakten med inntil 18 måneder. Oppstart forventes skje medio oktober 2014. Skipet har frem til nå gått i spotmarkedet i Nordsjøen. Også fartøyet ”Far Stream” har fått en 60 dagers kontrakt med samme befrakter. Forventet oppstart på denne kontrakten er august 2014.

Esso Australia har tildelt ”Far Supplier” en kontrakt for en periode på 2 år. Esso har opsjon på å forlenge kontrakten med inntil 3 år. I tillegg har samme befrakter inngått kontrakt for ”Far Scandia” med en varighet på 10 måneder med opsjon på å forlenge kontrakten med inntil 6 måneder. Disse kontraktene er en direkte forlengelse av eksisterende kontrakter.

ENI Australia har inngått kontrakter med 110 dagers varighet og med ytterligere 35 dagers opsjoner for ”Far Sabre”og ”Far Sound” Forventet oppstart av kontraktene er september 2014.

”Lady Caroline” har fått tildelt en kontrakt på 60 dager av SINOPEC i Australia for å støtte operasjonen av riggen ”Stena Clyde”. Oppstart av kontrakten forventes å finne sted i august 2014.

Statoil har tildelt kontrakt til ”Far Scotsman” (for å støtte Statoils boreoperasjoner utenfor Tanzania. Kontrakten er en forlengelse av eksisterende kontrakt med Statoil Kontraktens varighet er på 8 måneder. Statoil har opsjon til å forlenge kontrakten med ytterligere 6 x 6 måneder.

Karoon Petroleo & Gas har tildelt ”Far” en kontrakt på 5 måneder med opsjoner til å forlenge kontrakten med 4 x 30 dager. Skipet skal støtte selskapets boreoperasjoner i Brasil. Oppstartav kontrakten forventes skje i juli 2014.

Kontrakten for ”Far Santana” er blitt forlenget av Petrobras med ytterligere 4 år.

Siste fra forsiden

+

Equinor forbereder ny utvidelse av Johan Sverdrup

+

Planlegger fire nye subseafelt bygget ut mot Skarv

+

Har tatt fjorårets største funn ett steg nærmere utbygging

Ocean Installer skal skifte stigerør på Åsgard A

Tildelt seksårig ISO-kontrakt på Ekofisk

+

Mistet stigerør på 5,2 tonn ned på boredekk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger