”Transocean Leader” til UK

Publisert 20. november 2014

Skal bore på britisk sokkel fra mai 2015.

Semien ”Transocean Leader” føyer seg inn i rekken over ”harsh weather” –kapasitetsrigger som forlater norsk sokkel til våren. Neste destinasjon blir britisk sokkel.

Riggen er signert på ny kontrakt med selskapet Enquest, og skal ifølge avtalen være operativ for selskapet i løpet av mai 2015. Dagraten for riggen, som for tiden borer Krafla North for Statoil på norsk sokkel for en dagrate på USD 400.000, vil være USD 335.000 for perioden mai 2015 til mai 2018.

For perioden mai 2018 til mai 2019 har de to partene Transocean og EnQuest blitt enige om en avtale som har et dagrategulv på USD 305.000, og et tak (”ceiling”) på USD 365.000, avhengig av hva slags oppdrag riggen skal utføre det siste året. Hva den nøyaktige dagraten blir, skal partene bli endelig enige om senest i februar 2018.

Verken Enquest eller Transocean har sagt offentlig hva riggen skal brukes til, men EnQuest, som er den største frittstående operatøren på britisk sokkel, holder på med utbyggingen av det 140 millioner fat store oljefeltet Kraken i blokkene 9/2b og c i P1575 , omkring 125 km øst for Shetlandsøyene. Feltet skal være i produksjon i løpet av 2017, til en kostnad av GBP 4 milliarder (rundt NOK 40 milliarder) og en med av de største FPSO-ene (Floating Production, Storage and Offloading vessel) på britisk sokkel.

Havdypet i den såkalte North Viking Graben er bare 120 meter, men de klimatiske forholdene kan være utfordrende, så ”Transocean Leader” er perfekt for oppgaven.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger