«West Alpha» tilbake til Norge i høst

Publisert 5. august 2014

Exxon Mobil henter semien fra Russland i høst når de skal jakte tilleggsreserver til sitt Ringhorne-felt gjennom en letebrønn i Ringhorne Øst-delen i PL 027 og PL 169 i Nordsjøen.

Letebrønnen heter 25/8-19S Prince og tentativ spuddato er 1. november 2014. Boringen av Prince-prospektet skal som sagt gjennomføres med semien ”West Alpha.” Riggen er i utgangspunktet leid ut til partnerskapet Rosneft/ExxonMobil for boring i russisk sektor av Barentshavet og i Karahavet i flere år , men vil returnere til norsk sokkel i november for denne boringen. Riggen ble bygget i 1986 og er en gammel traver, men er oppgradert flere ganger og er nå en klassifisert som en fjerdegenerasjonsrigg. I 2014 ble den oppgradert for boring i arktiske strøk.

Prince er lokalisert på rundt 128 meters havdyp i blokk 25/8 , knappe 4km vest for operatørens Ringhorne -felt og øst i den såkalte Viking Graben. Det er fire prospektive intervaller i Prince. Hovedmålet er i Paleocene Hermod på rundt 2.077 meters dyp. De øvrige er Ty ss på 2.246 meter, Mesozoic Statfjord fm på 2.309 meter og Statfjord Trias på 2.566 meter. Det antas å være oljeførende lag i alle, med oljekvaliteten som i Ringhorne for øvrig.

Total dybde (TD) er satt til 2.777 meter, og hele operasjonen er beregnet å ta mellom 45 og 60 dager. Brønnen vil bli wireline logget men ikke testet, og deretter permanent plugget og forlatt.

Partnere i Ringhorne Øst er Exxonmobil (operatør) med 77,38 prosent, Statoil med 14, 82 prosent og Faroe Petroleum med 7,8 prosent.

Siste fra forsiden

Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger