Publisert 28. november 2014

Tildelt kontrakt av Statoil for innstallasjon av rørledninger og undervannsinstallasjoner., (Illustrasjon: Arkiv)

Technip har blitt tildelt en fastpriskontrakt av Statoil ASA for Gullfaks Rimfaksdalen (GRD) Marine Operations, for installasjon av rørledninger og undervannsinstallasjoner. GRD er en opsjon under Snøhvit CO2 Solution-prosjektet som ble tildelt i 2013.

Prosjektet er en subsea tie-back til en eksisterende rørledning, i nærheten av Gullfaks A -platformen. GRD templaten er lokalisert ca. 190 kilometer nordvest for Bergen.

Kontrakten omfatter følgende:
* Fabrikasjon og installasjon av to rør-i-rør ledninger, total lengde 9,5 km med et 13 prosent krom rustfritt stål produksjonsrør.
* Installasjon og tie-in av tre spoler og en 8,5 km kontrollkabel.
* Installasjon av en 280 tonn template og en 110 tonn manifold.

Kontrakten vil bli ledet av konsernets operasjonelle prosjektsenter i Oslo. Fartøy fra Technips flåte vil installere templaten i 2015. Sveising av rørledning vil finne sted på gruppens spolebase i Orkanger, mens installasjonen vil bli utført av «Apache II» i første halvdel av 2016. Installasjon av manifold, spoler og annet undervannsutstyr vil bli utført av flere fartøy i Technips flåte. Gassproduksjon er planlagt andre halvdel 2016.

– Vi er veldig stolte av denne kontraktstildelingen, som bygger videre på vår unike merittliste i rør-i-rør teknologi, sier Odd Strømsnes, administrerende direktør for Technip i Norge.

Ifølge Technip defineres undervannskontrakten som viktig, og er derfor i det økonomiske intervallet på mellom EUR 50 og 100 millioner, tilsvarende mellom NOK 432,5 og 865,1 millioner etter dagens kurs.

Siste fra forsiden

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Granskingsrapport klar: – Hendelsen hadde potensial til å bli en dødsulykke

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger