PSW og Searig kombinerer muskler

Publisert 8. juli 2014

– Sammen kan vi gjøre det meste fra prosjektadministrasjon til utførende arbeid.

PSW Group i Bergen og Searig Group, med hovedkontor i Molde har inngått en samarbeidsavtale når det gjelder aktiviteter innen offshore-, subsea- og drilling markedet i Nordsjø-området.

– Vi har store forhåpninger til dette. Vi blir en mer komplett leverandør sammen, noe mange etterspør. Både oljeselskaper og riggeiere som enten skal ha landopphold, reparasjoner eller oppgraderinger vil gjerne ha én aktør å forholde seg til. Sammen kan vi gjøre det meste fra
prosjektadministrasjon til utførende arbeid, forteller marketing manager i Searig, Frode Rabbevåg til Petro.no.

Flere småjobber på plass

Det er såpass tidlig i prosessen at det ikke er landet noen storoppdrag enda, men Rabbevåg kan fortelle at samarbeidet allerede har ført til mer å gjøre.

– Vi har en hel del mindre prosjekter i løypa, det vi kaller småjobber, som er kommet som et resultat av samarbeidet.

Om det skulle tikke inn en større riggjobb, trenger den ikke knyttes til en spesifikk destinasjon.

– Det har vi mange plasser til. Jeg vil ikke gå så veldig i detalj på dette nå, men det kan skje på flere av basene langs kysten. PDW har for eksempel et stort anlegg på Mongstad som kan gjøre veldig mye arbeid. Det kan også skje utenlands, sier han.

Konsernsjefene i de to selskapene er naturligvis optimistiske til samarbeidet:

– De to selskapene utfyller hverandre godt, og sammen kan vi ta på oss enda flere og større prosjekter. Formålet med alliansen er å bygge en sterk og kostnadseffektiv gruppering som har kapasitet til å ta flere og større prosjekter enn i dag. I første omgang vil vi særlig sikte oss inn mot subsea- og drilling-segmentene der vi har gode landfasiliteter og dyktige og erfarne medarbeidere, sier konsernsjef Oddbjørn Haukøy i PSW Group i en melding.

– Vi har tro på at vår felles satsing vil bli oppfattes positivt blant riggeiere og oljeselskaper og vil føre til en større aktivitet hos PSW og SEARIG. Slik markedet er nå er det absolutt plass til selskaper som er fleksible, kompetente og løsningsorienterte til en riktig pris, sier Vollan.

De to selskapene er langt fra ukjente for hverandre, og har de siste årene gjennomført flere fellesprosjekter. Det er disse erfaringer etablert i prosjektene som gjør at de nå inngår en 2 årlig avtale med automatisk opsjon på 2+2 år.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger